fbpx

Blíží se festival Top RoofTop

Už 3. července se uskuteční šestý ročník karlovarského multižánrového festivalu Top RoofTop. Zahraje na něm například skupina Vltava, pianistka a skladatelka Beata Hlavenková s Kapelou snů, ale třeba i karlovarská rodačka Aiko nebo dvojice regionálních nadějných kapel – Sedmero studentů Funky Monx a popové duo The Sidewaves.

Poslední 2 jmenované kapely jsou mimo jiné také finalisty soutěže Karlovarského kraje Top RoofTop Talenty 2021. Vyhlášení výsledků soutěže proběhne v první polovině června.

„Do soutěže se přihlásilo na dvě desítky kapel s vlastní tvorbou. Vítězové získají kromě hodnotných cen možnost vystoupit na partnerských kulturních akcích v regionu i mimo něj, jako například Kulturně ozdravná kúra v Mariánských Lázních, nebo na plzeňském Festivalu na ulici, říká dramaturg festivalu Ricardo Delfino.

Festival se nově uskuteční na náměstí Dr. Milady Horákové v Karlových Varech, kde se žádná kulturní akce nekonala více než 10 let.

Festival bude mít 2 pódia – jedno standardně venku a jedno za sklem Kanceláře architektury města, která na náměstí sídlí. Koncerty za sklem představují alegorii na tuto zvláštní dobu, kdy umělci mohli vystupovat pouze online, za monitory.

„KAM instaluje do prostoru také výstavu o historii náměstí, aby se návštěvníci mohli dozvědět něco víc o minulosti svého okolí. Festival je bez vstupného. Občerstvení, stánky s uměleckými výtvory, vše z našeho regionu. Příchozí budou moci podpořit děti z dětského domova Čtyřlístek Planá zakoupením jejich výtvorů,” vysvětluje prezidentka festivalu Ing. Běla Čurlinová.

Akce proběhne 3. července na Náměstí Milady Horákové od 12:00 do půlnoci. Aktuální informace najdete v události na Facebooku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Portrét Terky

Terka

Proč děláš Kultivary?
Pocházím z Aše a v Karlových Varech jsem studovala střední školu. Myslím, že náš kraj má potenciál, akorát se o něm musí sám dozvědět. Přeji mu, aby se tady mladí lidé více potkávali, spojovali a tvořili.

Portét Áji

Andrea

Proč děláš Kultivary?
Na projektu se podílím, protože Karlovarskému kraji přeju, aby zapustil kořeny. A chci ho v tom podpořit rozvojem lokální komunity.

Portrét Verči

Verča

Proč děláš Kultivary?
Ve Varech jsem vyrostla. Po střední jsem na pár let utekla do Prahy studovat sociální práci a potom jsem se vrátila založit rodinu domů, do Varů. Projekt KultiVary přišel v pravou chvíli, kdy si občas ráda odpočinu od mateřství. A tak jsem tady. Snažím se, aby bylo Varech co dělat, a to mě baví.

Portrét Aničky

Anička

Proč děláš Kultivary?
Jsem rodilá Krušnohoralka se zájmem o historii, přítomnost i budoucnost našeho regionu a lidí v něm žijících. Kultivary vidím jako příležitost nejen pro seberealizaci, ale hlavně pro setkávání a propojování nápadů a lidí a utužování jejich sounáležitosti k zdejším místům i prostorům.

Portrét Lukáše

Lukáš

Proč děláš Kultivary?
Už to budou dva roky, co jsem odešel do světa „na zkušenou“. Do Varů se ale vracím rád a chtěl bych se tam vrátit i dlouhodobě, žije se tu dobře, ale rád bych pomohl vyplnit ty mezery, které život na Karlovarsku má.

Portrét Káti

Káťa

Proč děláš Kultivary?
Stejně jako potřebuju neustále zvelebovat svůj pokoj nebo byt, cítím potřebu vylepšit i kraj, ve kterém jsem se narodila, a kde budu vždycky doma. To je samozřejmě o něco těžší úkol, než si vyzdobit byt, ale udělám aspoň to, co je v mých silách. Navíc na to nejsem sama.

Portrét Matyho

Maty

Proč děláš Kultivary?
Vyrostl jsem ve Varech a pak dlouho žil v Praze. Nakonec se jsem se vrátil domů a nechci se smířit s tím, že je Karlovarský kraj nejhorší ze všech. Tak jsem se rozhodl s tím něco udělat.